3. tammikuuta 2017

Kirjablogit ja 101 kirjaa -projekti käynnistyy


Satavuotiasta Suomea juhlistetaan monin tavoin, ja Suomi100 -sivustolle täydennetäänkin koko ajan juhlavuoteen liittyvää ohjelmaa. Orfeuksen kääntöpiiri on mukana Ylen organisoimassa Kirjojen Suomi -projektissa, johon liittyen kirjabloggaajat (yhteensä 81) lukevat kirjoja jokaiselta Suomen itsenäiseltä vuodelta ja käsittelevät niitä kukin omalla tavallaan omassa blogissa.

Kirjojen Suomi -projektille on nyt avautunut oma nettisivu osoitteessa yle.fi/kirjojensuomi, jossa on muun muassa nähtävillä luettavien kirjojen lista kokonaisuudessaan, ja Kirjablogit ja 101 kirjaa -sivulta voi kätevästi tarkistaa uusimmat blogitekstit. Tekstejä julkaistaan ensi viikosta lähtien kaksi per viikko (pääosin tiistaisin ja torstaisin), alkaen vuodesta 2016, ja projekti huipentuu vuoden 2017 kirjaan. Osa bloggaajista osallistuu myös Aamu-tv:n ja Yle Radio 1:n kirjoja käsitteleviin lähetyksiin, ja kaikki projektiin liittyvät ohjelmat tulevat nähtäville Yle Areenaan.

Kirjablogeilla on merkittävä asema kirjallisuuskentällä, ja blogien laajan kirjon ansiosta ne tavoittavat suuren määrän ihan tavallisia lukijoita genrestä sekä yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta. On siis ilo ja kunnia olla levittämässä kirjallisuuden ja lukutaidon ilosanomaa. Kirjallisuus kuuluu kaikille!

Listan ovat koonneet Seppo Puttonen ja Nadja Nowak, ja lähes kaikki kirjat ovat myös luettavissa verkosta. Kyse ei ole pelkästä klassikkolistauksesta, vaan olennaisena tekijänä on huomioitu se, mitä kirjat kertovat joko julkaisuvuoden Suomesta tai välittömästä lähihistoriasta. Mukaan on valittu monenlaista, sekä enemmän että vähemmän viihteellistä ja muutama lastenkirjakin, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain. Vaikka itse luen paljon vanhempaa kirjallisuutta, iso osa valituista kirjoista ovat täysin tuntemattomia, joten omien kirjojeni lisäksi löysin muutakin mielenkiintoista luettavaa.

Tule siis rohkeasti keskustelemaan ja katsomaan, millaista kirjallisuutta Suomessa on vuosien mittaan julkaistu!

2 kommenttia:

  1. Tämä on tosi hieno hanke ja ihanaa olla mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Todella hienoa, että niin monta bloggaajaa lähti mukaan, ja että kirjablogit ylipäätään otettiin hankkeeseen :)

      Poista