16. joulukuuta 2015

Luetaan sateenkaari -haastekoonti

Haastekoonteja pukkaa, tällä kertaa Reader, why did I marry him? -blogin sateenkaarihaaste, jossa oli tarkoitus lukea yksi kirja jokaisesta väristä ja vielä oikeassa järjestyksessä. Luulin tämän aiheuttavan harmaita hiuksia, mutta omasta hyllystä löytyikin mukavasti kaikki tarvittavat värit, vaikka paljon oli myös kansipaperittomien klassikkojen epämääräisiä oksennukseen vivahtavia sävyjä. Lopussa vielä haasteeseen kuuluva kuva luetuista kirjoista.

Eniten pidin Kesäkirjasta, Walter Potterin elämäntyötä eli eläintentäyttöä käsittelevästä valokuvakirjasta ja Kuvun alla -järkäleestä. Rex Stoutin Nero Wolfe -dekkari oli myös ihan kiva tuttavuus, uskoisin lukevani niitä enemmänkin. 

Punainen - Motellien aikakirjat (1982) - Sam Shepard
Oranssi - Nadja (1928) - André Breton
Keltainen - Sampanjaa yhdelle (Nero Wolfe #31) (1958) - Rex Stout
Vihreä - Kesäkirja (1972) - Tove Jansson
Vaaleansininen - Walter Potter's Curious World of Taxidermy (2013) - Pat Morris & Joanna Ebenstein
Tummansininen - Sinipukuinen paholainen (Easy Rawlins #1) (1990) - Walter Mosley
Lila - Kuvun alla (2009) - Stephen King


8 kommenttia:

 1. Minulla Kuvun alla -kirjan lukeminen on luultavasti ikuisuusprojekti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ymmärrettävää :D Itselläni kesti hieman päästä tarinaan sisään, mutta kirja hyötyy kyllä siitä, että on aikaa lukea pidemmissä pätkissä. Ehkä tässä on hyvä joululomaprojekti? ;)

   Poista
 2. Mahtavasti paksunee loppua kohti. :) Kiitos mukanaolosta tässä haasteessa. Kerään sateenkaarikuvat myöhemmin yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, sattui joo sopivasti kokojärjestykseen :) Kiitos itsellesi, oli mukavaa!

   Poista
 3. Kiinnostavan näköinen kaari. Onpas melkoinen järkäle tuo Kingin kirja. :) Rex Stoutin dekkarit ovat minulla jääneet kokeilematta. Juttusi perusteella taidan koettaa ensi vuonna tai ehkä jo joululoman aikaan paikata tämän puutteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, on joo, sivutkin olivat Raamattumaisen ohuita :D Toivottavasti pidät Stoutista, ainakin tuon lukemani kirjan tapaus oli mielenkiintoinen.

   Poista
 4. Hieno sateenkaari! Minun piti osallistua tähän haasteeseen mutta se jäi sitten kuitenkin vaikka pinokin oli koottuna. Kiva kuitenkin kurkkia muiden kaaria. Kuvun alla on minulla lukupinossa, mutta mennee vielä aikaa ennen kuin ehdin sen kimppuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, kiitos! Innostuin kunnolla vasta joskus kesällä, enkä ollut varma ehdinkö lukemaan Kingin järkälettä ajoissa. Suosittelen kyllä tarttumaan siihen, jään odottamaan mitä mieltä olet :)

   Poista