17. kesäkuuta 2017

Blogistanian kesälukumaraton VIIPitkästä aikaa lukumaratonia! Itselleni tämä on nyt seitsemäs kerta, mutta blogistaniassa niitä on ollut useampia (lukumaraton-tunnisteen alta voi kurkata edellisten lukusatoa). Tällä viikolla tuli pitkästä aikaa sellainen olo, että olisipa taas kiva lähteä tähän hommaan, ja ainakin ensimmäinen maraton osui kivaan saumaan. Jos mietityttää mikä on lukumaraton, Hannan kirjokansi -blogista voi lukea lisää. Tulossa on vielä kaksi muuta tilaisuutta lähteä kokeilemaan, joten rohkeasti vain mukaan, vaikka blogia ei olisikaan! Monet myös tunnelmoivat sometileillään, eli saa myös vain jäädä seurailemaan ja kommentoimaan.

Vaihdan kuitenkin tällä kertaa vähän osallistumistapaani, eli tämän lähtölaukauspostauksen jälkeen keskityn ainoastaan lukemiseen ja tunnelmointiin, ja vasta maratonin päätyttyä kirjoitan kuvilla höystetyn tunnelmapostauksen saavutettuine sivumäärineen. Otan myös rauhallisemmin kuin yleensä, eli suunnitelmissa on lueskella Frances Hodgson Burnettin Salaista puutarhaa (1911) ja sen lisäksi ehkä joitain sarjakuvia koneelta. Sivumäärät eivät siis tule olemaan huikeita, mutta pääasia on, että saan viettää rauhallisen ja katkeamattoman lukemiselle pyhitetyn vuorokauden.

Miten sitten vietättekin maratonia, toivotan hauskoja lukuhetkiä!

Aloitan klo 19.30, eli nähdään huomenillalla!

8 kommenttia:

 1. Salainen puutarha on ihana kirja. Kerta kaikkiaan lumoava. Sen sanoma on tärkeä myös aikuiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen kuullut, ja ainakin sen verran mitä olen tässä nyt lukenut, niin tykkään kyllä. Jotenkin tosi viehättävä ja yllättävän modernia tekstiä.

   Poista
 2. Mukavaa ja rentoa maratonia! Rennosti otetaan täälläkin eikä sivumäärillä tule olemaan merkitystä, vaikka niitä merkitsenkin ylös. Pääasia, että tulee keskityttyä lukemiseen :) Maratonin etenemisestä kirjoittaminen blogiin ja muuhun someen vie yllättävän paljon aikaa itse lukemiselta (pyörin juuri väkkäränä joka paikassa), joten sinulla on hyvä taktiikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, kiitos! :) Juuri noin, ei mitään stressiä. Tässä tuli nyt muutama tunti kokeiltua lukemista ilman häiriötekijöitä, ja kyllä kannatti. Ei siinä hirveästi aikaa voita, jollei käytä nettiin monta tuntia, mutta keskittymiseen se auttaa.

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! Rennolla otteella, ja vieläpä suloisen SalIsen puutarhan parissa – ihanaa maratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria :) Salainen puutarha on ollut hyvä, ja juurikin suloinen. Tykkään!

   Poista
 4. Mukavaa maratonia. Meillä onkin sitten samat suunnitelmat - rennosti ja mitään kirjoittamatta välissä. Kohta aloitan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukumato, kiitos samoin! :) Olen tässä vastaillut vain blogikommentteihin ja pariin WhatsApp-viestiin, joten on ollut oikein mukava ja rento tunnelma. Huomenna oman maratonin päättymisen jälkeen on sitten mukavaa kierrellä katselemassa muiden edistymisiä.

   Poista