10. tammikuuta 2016

Agatha Christie 125 vuotta -haastekoonti

Koko vuosi Hurja Hassu Lukija -blogin Agatha Christie -haasteen parissa osoittautui erittäin palkitsevaksi. En lukenut ihan niin paljon kuin olisin halunnut, mutta toisaalta olisin varmaan jossain vaiheessa kyllästynyt, koska en yleensä lue peräkkäin yhdeltä kirjailijalta hirveästi. Kurpitsajuhlaan petyin, mutta kaiken kaikkiaan Christien lukeminen rentoutti mukavasti talvisina kuukausina. Hyviä välipalakirjoja kiireen keskellä. Sainpa luettua myös yhden tieto-osastoon kuuluvan teoksen, eli Christien arkeologiamuistelman Syyriassa ja Irakissa tehdyistä kaivauksista. Voin suositella sitäkin, erittäin huumoripitoinen ja keveä.

Kolmetoista (Neiti Marple #2) (1932)
Syyttävä sormi (Neiti Marple #4) (1942)
Kuolema ilmoittaa lehdessä (Neiti Marple #5) (1950)
Kurpitsajuhla (Hercule Poirot #36) (1969)
Seikkaileva jälkiruoka (Hercule Poirot #33) (1960)
Come, Tell Me How You Live: An Archaeological Memoir (1946) 

Bubbling under
Christien juhlavuosi huomioitiin myös ainakin kahdessa teatterissa, kun Hiirenloukku ja Eikä yksikään pelastunut saivat molemmat ensi-iltansa lokakuussa. Molemmat sijaitsevat Varsinais-Suomessa ja molemmat myös harrastajakokoonpanoja, joten pääsin sopivasti tutustumaan siihenkin teatterihaaraan. Kiitos siis Kaarina-Teatterin ja Jo-Jo Teatterin työryhmille hienoista elämyksistä!

2 kommenttia:

 1. Ihan mukavasti ehdit kuitenkin lukea Christieltä haasteen tiimoilta ja tuo arkeologiamuistelmat on varmasti mielenkiintoinen. Harmi, että asun vähän toisessa suuntaan, sillä nuo teatteriesitykset olisivat kiinnostaneet :)
  Kiva, kun olit mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan kivasti kuitenkin loppujen lopuksi, ja nyt Christie innostaa vielä enemmän. Tänäkin vuonna varmasti luen häneltä jotain. Nuo näytelmät olisivat varmasti kiinnostaneet hurjan monia, mutta ne tosiaan varattiin loppuun supernopeasti (eikä mikään ihme).

   Kiitos vielä haasteesta, oli kiva olla mukana :)

   Poista